Ed Bones uit Bali

De roots van Ed Bones..

Twee jaar gelden kwamen we Mister Wayan tegen op het strand in Seminyak. Wij lagen de toerist uit te hangen en hij liep met twee gegraveerde buffelschedels onder zijn arm langs de strandbedjes zijn handel te verkopen. We raakten aan de praat, vonden het helemaal te gek en kochten (uiteraard!) een schedel. Na de reis hielden we  contact met Wayan, zochten iemand die voor ons de bones naar Nederland kon halen en voor we het wisten lag een aantal weken later onze woonkamer bezaait met gegraveerde buffelschedels!

Ed Bones was geboren…De naam Ed Bones trouwens, hebben we verzonnen in Bali. Het ‘hoofd’ van de familie zeg maar, alle bones die binnen komen krijgen dan ook een eigen naam en karakter naar aanleiding van het design. Leuk om te weten is dat de buffel met het Ganesh design, die je terug ziet komen op de webshop en het visitekaartje, onze eerste aankoop is geweest bij Wayan en zo het begin is geweest van het Ed Bones avontuur.

Tijdens onze tweede trip naar Bali  een aantal weken geleden, hebben we natuurlijk onze masterrrr carverrrr weer bezocht. Hij heeft een bescheiden winkeltje in het zuid oosten van Bali en verkoopt veelal verschillende skulls, beeldjes, maar ook oorbellen en hangers van bot. De werktuigen waarmee hij werkt zijn verrassend simpel voor het resultaat en de fijne details die je terug ziet op de schedels. Zijn twee zonen zijn ook carver en de hele familie werkt mee aan het bedrijf. We zijn dan ook nog steeds ontzettend dankbaar dat we deze creatieve man tegen het lijf zijn gelopen en dat we de uitdaging zijn aangegaan!

Hij had dan ook maar een half woord nodig toen we met ideeën kwamen voor de jungle designs. Hij begreep het meteen en is direct enthousiast aan het werk gegaan, het resultaat mag er zeker weer wezen én wordt as we speak ingepakt voor verscheping. We kunnen niet wachten.

Ed Bones heeft voor ons echt tot doel om dit vakwerk te laten zien aan jullie. Iets wat ons raakte en waar we nog steeds door verrast worden. De detail, de uniekheid, het harde handwerk, de brute ambacht die van vader op zoon wordt overgeven. Dit alles leidt tot deze geweldige schepsels voor aan onze muren. We voelen ons geëerd…eeuwige roem voor Wayan..

 

Ed Bones

Ed Bones uit Bali